Update snelfietspad

01 dec 2022

In de afgelopen periode hebben wij u al vaker op de hoogte gebracht over de werkzaamheden m.b.t. het snelfietspad aan de Kruisweg. Helaas worden de werkzaamheden opnieuw uitgesteld op verzoek van PWN. Zij willen wachten tot september 2023 (na de zomer) met het aanleggen van de waterleidingen, zij verwachtten te weinig tijd te hebben om dit voor de zomer af te kunnen ronden. De voorbereidingen van de werkzaamheden gaan wel door. Komende weken zijn er inspecties van het kadaster en krijgen een aantal bedrijven waarvan de gemeente grond heeft gekocht een brief waarin wordt bevestigd dat de gemeente deze gronden in gebruik neemt. Ook zullen zij contact zoeken met de overige bedrijven langs de Kruisweg en worden diverse hekwerken en vlaggenmasten verwijderd. Het grote werk gaat dan vanaf mei 2023 van start.

Hierbij willen wij de eigenaren/ gebruikers langs de Kruisweg alvast informeren dat er namens de gemeente Haarlemmermeer begin december contact met hen kan worden opgenomen n.a.v. bovenstaande.  

Planning

Wij hebben tevens een nieuwe planning ontvangen voor de werkzaamheden. Overigens zal deze planning de komende maanden nog worden bijgescherpt, omdat er nog een aantal procedures worden doorlopen en afspraken verder worden uitgewerkt.

November 2022 – maart 2023: De Gemeente legt contact met de meeste van de aan de Kruisweg gelegen eigenaren. Er vinden kleine voorbereidende werkzaamheden plaats.

April 2023 – mei 2023: De aannemer van de gemeente verwijderd alle obstakels van de plek waar de sleuf voor kabels en leidingen wordt gegraven.

Juni 2023 – augustus 2023: De aannemer treft allerlei voorbereidingen in het gebied.

September 2023 – december 2023: Verschillende aannemers gaan aan de slag met het vervangen en leggen van nieuwe kabels en leidingen.

Januari 2024 – december 2024: De overige verharding wordt verwijderd en opnieuw aangelegd.

Bereikbaarheid

Het uitgangspunt van de gemeente naar de aannemer is dat alle bedrijven gelegen aan de Kruisweg zo goed mogelijk bereikbaar moeten blijven tijdens de reconstructie.

De aannemer zal tijdig contact opnemen met de bedrijven over de bereikbaarheid.

Terug