Snelfietspad update werkzaamheden Heijmans

07 nov 2023

De Oude Kruisweg ter hoogte van bedrijventerrein De Hoek wordt aangepast. Vanuit de aannemer Heijmans is een brief verzonden naar de direct omwonenden.  Er wordt ruimte gemaakt voor een breed fietspad in twee richtingen. We noemen dit de doorfietsroute. De werkzaamheden zijn ondertussen gestart en duren ongeveer een jaar. In deze brief leest u meer over deze werkzaamheden en wat u van Heijmans als aannemer kunt verwachten.

Werkzaamheden

Er komt een nieuwe riolering onder de Oude Kruisweg en de nutsbedrijven vervangen verschillende kabels en leidingen of leggen deze nieuw aan. Uiteindelijk komt er ook een nieuwe indeling van de rijbaan, het fietspad en de stoep.

Blijf goed op de hoogte via de BouwApp

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de werkzaamheden en bereikbaarheid, maken wij gebruik van de BouwApp. Dit is een app voor uw mobiele telefoon of computer. In deze app is alle belangrijke informatie te lezen over de bereikbaarheid en de planning. Zo blijft u goed op de hoogte van de voortgang. Via de app kunt u ons ook vragen stellen. Voor deze app hoeft u niet in te loggen of persoonsgegevens in te vullen. De BouwApp kunt u downloaden via deze QR-code of via onderstaande link:

DOWNLOAD DE BOUWAPP

Planning en fasering

De werkzaamheden zijn inmiddels op opgestart. We werken in fases en de eerste fase aan de zijde van de A4 is klaar. Er is nu begonnen aan de volgende fase. Dit is de fase vanaf de fietstunnel bij de Van Heuven Goedhartlaan richting het zuidwesten. De volgende fases sluiten aan op deze fase.    

Bereikbaarheid  

Er wordt in meerdere fases gewerkt hiervoor is de weg soms even gedeeltelijk afgesloten. Dit geven we duidelijk aan met omleidingsborden. De weg kan verder gewoon in één richting gebruikt worden. De percelen blijven zo goed mogelijk bereikbaar.  

Wij hebben de werkzaamheden en de eventuele omleidingen ook doorgevoerd in de meeste navigatiesystemen. Wanneer u uw navigatiesysteem volgt komt u niet voor verrassingen te staan.  

Hinder 

Als gevolg van de werkzaamheden kan overlast ontstaan doordat uw bedrijf/ perceel of woning tijdelijk minder goed bereikbaar is. Ook kan u hinder van geluid hebben. Wij doen er alles aan om deze overlast zo veel mogelijk te beperken. Maar enige hinder is niet te vermijden. Wij vragen hiervoor uw begrip.    

Meer informatie en contact  

Heeft u naar aanleiding van deze brief vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met 

Philip van Wijk, omgevingsmanager namens Heijmans Infra. Dit kan via 06-25 71 12 50 of pwijk3@heijmans.nl.  

 

Meer informatie over de doorfietsroute en waarom deze er komt, vindt u op:  

www.haarlemmermeergemeente.nl/doorfietsroute-de-hoek

 

Omgevingsmanager namens de gemeente Haarlemmermeer is de heer Marco Boogaard. U kunt  

contact met hem opnemen via 0900 1852 of via e-mail via marco.boogaard@haarlemmermeer.nl.  

 

Met vriendelijke groet,  

Heijmans Infra  

Philip van Wijk  

Omgevingsmanager

Terug