Shuttleservice en deelfietsen

30 nov 2022

Tijdens de ALV van april 2021 heeft het NH Hotel aangegeven bezig te zijn met het opzetten van een shuttleservice voor het bedrijventerrein. Helaas is gebleken dat forensen en hotelgasten niet met elkaar mogen reizen. Daarom is het bestuur in gesprek gegaan met de firma Syndesmo. Syndesmo heeft een plan voor ons opgesteld om de shuttledienst over het park te laten rijden voor forensen. Voor de hotels wordt door de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol en Koninklijke Horeca Nederland gekeken naar de mogelijkheden om een nieuw emissieloos airport hotel shuttlebus systeem op te zetten. Dit nieuwe transportsysteem - met gezamenlijk elektrisch vervoer tussen de airport hotels in de gemeente Haarlemmermeer en de luchthaven Schiphol - draagt bij aan een verbeterde service voor de hotelgast en tegelijkertijd aan de leefbaarheid en verduurzaming van de gemeente Haarlemmermeer en Schiphol.

Voor de forensen op het bedrijventerrein willen wij een andere service inzetten en willen dan ook opnieuw inventariseren welke bedrijven hier eventueel in geïnteresseerd zijn. Het is de bedoeling om deze dienst in te zetten voor de last mile op het terrein vanaf de halte Zuid-Tangent richting de desbetreffende bedrijven. Dit is een eerste idee, maar dient nog verder te worden onderzocht. Daarom eerst een inventarisatie voor eventueel geïnteresseerden.

Naast de shuttleservice willen wij een pilot gaan uitvoeren met deelfietsen. Wij willen de gebruikers van het park een extra mogelijkheid bieden om vanaf de Zuidtangent de fiets richting kantoor te pakken.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de shuttleservice en/of de deelfietsen, laat het ons weten via info@abpdehoek.nl.  

Terug