Energiescan vanuit de Gemeente en oproep deelname werkgroep Duurzaamheid

13 mrt 2023

In de nieuwsbrief van november 2022 informeerde wij u al over het duurzaamheidstraject op de Hoek. Inmiddels hebben wij een plan van aanpak opgesteld, gesprekken met de Gemeente gevoerd (waarbij zij mooie toezeggingen hebben gedaan, waaronder een extra bijdrage voor het verduurzamingsplan) en via het energieloket worden gratis energiescans aangeboden voor pandeigenaren op het terrein. Daarnaast is het verzoek tot OTW-subsidie ingediend bij de Provincie Noord-Holland en kunnen wij op korte termijn gaan starten. 

In dit plan van aanpak staan energie besparen, duurzame energie opwekken en delen of opslaan en duurzame mobiliteit centraal. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar collectieve oplossingen, waarbij zowel de vastgoedeigenaren als de vastgoedgebruikers betrokken zullen zijn. Dit doen wij voor u. Graag ontvangen wij feedback en is het fijn als er met ons meegedacht wordt.

Inmiddels hebben wij een aantal aanmeldingen ontvangen voor de werkgroep, maar zijn op zoek naar nog meer vrijwilligers die namens het bedrijf samen met ons aan een toekomstbestendig bedrijventerrein willen werken. De werkgroep zal max. 4x per jaar samenkomen en verwachten per vergadering 2 uur nodig te hebben voor o.a. de voorbereiding, het bijwonen van de werkgroep en eventueel het uitzetten van acties.

Wilt uw bedrijf op een laagdrempelige manier bijdragen aan verduurzaming? Meldt u dan aan via info@abpdehoek.nl, waarna wij contact met u op zullen nemen.  

Terug