ABP de Hoek is beloond met het KIWA-certificaat KVO

11 okt 2022

We zijn met vlag en wimpel geslaagd voor de 1e KIWA hercertificering KVO-B ABP de Hoek. Dit keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Tevens bevordert het de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen.

Wethouder Marja Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer heeft vrijdagmiddag 30 september jl. samen met Robert de Koning van KVO-Breed aan de voorzitter en Parkmanager van Airport Business Park de Hoek en de andere partners van het traject Keurmerk Veilig Ondernemen het KVO-B certificaat uitgereikt. De uitreiking vond plaats bij NH Hotel te Hoofddorp.

Schoon, heel en veilig. Dat zijn de thema’s waar de KVO-B werkgroep zich op richt. Op 9 december 2021 heeft de werkgroep een audit in het kader van het behalen van het certificaat succesvol afgerond. Het certificaat geeft aan dat de partners (brandweer, politie, gemeente, ondernemers) gezamenlijk op het bedrijventerrein structurele maatregelen nemen om veiligheid, overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer, ondermijning en cybersecurity aan te pakken en te verbeteren.

Het certificatieproces werd begeleid door Robert de Koning van KVO-Breed. Het certificaat is 3 jaar geldig. Klik hier om het certificaat te bekijken.

Halverwege 2021 werd een KVO-B enquête onder alle ondernemers op de Hoek gehouden. Het behaalde resultaat is 61%, dit is berekend op basis van een respons van totaal 43 respondenten. Graag willen we iedereen bedanken die hier aan heeft meegewerkt. Zonder uw betrokkenheid was dit mooie resultaat niet bereikt!

Hieronder treft u de goede resultaten aan van de enquête met vanzelfsprekend ook enige zaken die aandacht behoeven:

20212018
1. Veiligheidsgevoelens binnen bedrijf81%59%
2. Veiligheidsgevoelens directe omgeving van het bedrijf
Dit laat zien dat het Parkmanagement goed doorpakt en derhalve ondernemers hier een positief veiligheidsgevoel hebben over het bedrijvenpark.

75%58%
3. Overlast
Hangjongeren Covid en wildparkeerders vrachtwagens

69%64%
4. Gemiddelde meldingsbereidheid / aangifte
Enorme stijging te maken met goed Parkmanagement, informatie verstrekking aan de ondernemers.
66%17%
5. Beheer - tevreden (ja)72%44%
6. Verkeersveiligheid - knelpunten
Onoverzichtelijke bochten, sluipverkeer, fietspad direct gelegen aan uitrit zonder vrij zicht op de Kruisweg
34%21%

 

Wilt u blijvend met ons meedenken over hoe de veiligheidssituatie op de Hoek verbeterd kan worden? Stuur uw gedachten naar info@abpdehoek.nl. Natuurlijk bent u ook van harte welkom als actief lid van dit KVO-B werkgroep. Aanmelden kan via hetzelfde adres.

Terug